Workshops/ gastlessen/ ouderavonden: leefstijl en gezondheid

Hieronder volgen een aantal mogelijkheden voor gastlessen, workshops en ouderavonden over het onderwerp leefstijl en gezondheid. We gunnen alle kinderen een goede gezondheid. Goed eten en bewegen horen daarbij. Als volwassenen weten we hoe moeilijk het is om gezond te blijven. Wat als we op jonge leeftijd kinderen leren om gezond te zijn. Gezonde voeding heeft zijn weerslag thuis en op school. Het verminderen van suikers zal zorgen voor meer rust en meer balans.

Mirjam Veltman is leefstijl en gezondheidscoach.
Mirjam Veltman

Mirjam Veltman is de gezonde leefstijl en gezondheid specialist van onderwijsbureau Semko. Mirjam is integraal leefstijl coach. Dat houdt in dat ze coacht op voeding, beweging en gedrag.

Workshop: gezonde leefstijl

Wat is gezond eten en waarom zou je dat willen doen? Deze vraag staat centraal tijdens deze gastles. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze gastles in te vullen. Een klassikale interactieve les met een kringgesprek over gezonde voeding en concrete voorbeelden.Daarnaast kan Mirjam koken (ook zonder kooktoestel) met de kinderen en op deze manier leren dat gezond ook lekker is. Deze gastles is van groep 1 tot 8 mogelijk.

Tijd: Deze gastles duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur afhankelijk wat de school wenst.

Ouderavond: Onderwerp gezondheid

Mirjam komt graag langs op een ouderavond om te vertellen over een gezonde levensstijl. Op internet is van alles te vinden hoe je een leefstijl kan veranderen ,maar hoe leer je een gezonde leefstijl aan?  Het kind staat centraal tijdens deze avond. Preventie is de beste manier om een slechte goede gezondheid te voorkomen.

Tijd: 1.5 tot uur. Dit is afhankelijk wat de school wenst.

Workshop/ ouderavond: de leerkrachten koken voor ouders

De grootste uitdaging is om ouders naar een ouderavond te krijgen. Zorg voor een goede maaltijd en ouders staan in de rij. Met hulp van Mirjam gaan de meesters en juffen koken voor ouders. Tijdens elke gang legt Mirjam uit wat er wordt gekookt en wat de visie erachter is. Hoe leren wij onze kinderen een gezonde leefstijl aan.


U wilt een workshop op school. Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op. 

Contact formulier

We hebben meer workshops voor kinderen. We kunnen verschillende workshops tegelijk plannen. Een atelier is mogelijk.