Een scholing voor het team

De Khan Academy leert rekenen is een non-profit organisatie gecreëerd door Salman Khan. Het is een innovatief leerplatform dat gratis is te gebruiken via internet. Door middel van een prachtige website wordt het rekenonderwijs stapje voor stapje uitgelegd en kunnen kinderen oefeningen doen om vaardig te worden. De eerste rekensommen zijn simpel maar hoe verder je komt hoe moeilijker het rekenen wordt. Uiteindelijk eindig je met formules en algebra. Een enorme uitdaging voor kinderen en volwassenen.

Kinderen met een wiskundeknobbel zullen het programma fantastisch vinden. Ze werken individueel aan eigen leerdoelen. Mocht een kind in de problemen raken dan komt er een signaal binnen via de coachingsmodule en kunnen ze een filmpje bekijken met uitleg. Op dit moment wordt de site vertaald in het Nederlands. De uitleg is in het Engels maar laat u niet verleiden door snel te oordelen dat het Engels te moeilijk is voor kinderen. De uitleg is ook te volgen zonder geluid en dus zonder de Engelse taal. De stapjes die nodig zijn om een som op te lossen zijn heel duidelijk.

De Khan Academy wordt door duizenden scholen gebruikt over de hele wereld. Maar ook particulieren en volwassen kunnen aan de slag met de Khan Academy.

Voor wie:

Ouders: heeft uw kind een wiskundeknobbel en wilt u dit talent verder stimuleren? Wij komen graag langs om de website uit te leggen en op afstand uw kind te coachen.

Leerkrachten: kinderen werken op eigen niveau aan hun rekenwerk. De leerkracht is een coach en helpt wanneer een kind niet verder komt. De Khan Academy is geschikt voor plusleerlingen vanaf groep 6. Het sluit aan bij het concept: flipping the classroom. De Khan Academy is heel geschikt voor meerwerkers en pluswerkers.

Bijeenkomsten Khan Academy leert rekenen:

Workshop basisschool: U krijgt uitleg over de visie van de Khan Academy in relatie met flipping the classroom. Aan het einde van de workshop kunt u werken met de Khan Academy. Na het gebruiken van de Khan Academy in de klas is een vervolgbijeenkomst een mogelijkheid om eventuele problemen te bespreken. 

Coaching ouder: U en u kind krijgen uitleg over de Khan Academy. Het is een praktische uitleg waarbij u de hele website bekijkt. Na afloop kunt u er op goede manier aan werken. Het is mogelijk dat u kind begeleiding krijgt op afstand. Door middel van de coachingsmodule in de Khan Academy is dit mogelijk.

Ouderavond: het is mogelijk op een ouderavond de Khan Academy leert rekenen uit te leggen. Zolang er maar per tweetal 1 computer aanwezig is.  

We kunnen altijd maatwerk bieden betreffende het aantal en de lengte van de bijeenkomsten.

Randvoorwaarden:

Per tweetal moet minimaal 1 computer aanwezig zijn.

Docent:

Meindert Tjerkstra, geeft verschillende cursussen en teamscholingen zoals technisch lezen, meervoudige intelligentie, Engels in de basisschool en flitskaarten. Vooral taal, ICT en klasse/ onderwijsmanagement heeft zijn interesse. Meindert heeft ervaring in het onderwijs als leerkracht, intern begeleider en directeur.

Extra informatie:

Sal Khan over de Khan Academy. 

Incompany

Deze schoolbegeleiding de Khan Academy leert rekenen wordt incompany, dus binnen je eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Certificering: na afloop ontvang je een bewijs van deelname

Ik zou graag meer informatie willen ontvangen over de scholing Khan Academy


Semko P