Mindmapping

Een Mindmap is een ‘tekening’ van gedachten volgens een vaste structuur gecombineerd met woorden en afbeeldingen. Een Mindmap helpt leerlingen om informatie beter te onthouden en te structureren. Bij mindmapping gaat het om een combinatie van schrijven en tekenen. Op een wonderlijke manier sluit dat beter aan bij ons natuurlijke denken dan simpelweg A4-tjes vol schrijven. Tegelijkertijd is het een stuk effectiever, dan het maken van een prachtige ets, litho, of pentekening.

Beter onthouden
Mindmapping heeft veel voordelen: de standaard manier van aantekeningen maken helpt je bijvoorbeeld bitter weinig bij het onthouden van wat je schrijft. Mindmapping past veel beter bij de manier waarop je hersenen informatie opslaan. Door meerdere kleuren, plaatjes en verbindingen te maken leg je sterkere associaties aan.

Beter overzicht
Verder is mindmapping een perfecte techniek om structuur en overzicht te houden. Wanneer je aantekeningen maakt tijdens een cursus of seminar kun je makkelijk en eenvoudig je aantekeningen over een bepaald onderwerp uitbreiden, terwijl het toch allemaal redelijk overzichtelijk blijft.
Mindmapping kan bij alle vakken, die op de basisschool gegeven worden, gebruikt worden. Maar ook bij vergaderingen, gesprekken, bedrijven, brainstormen, lijstjes, dagplanning, visie omschrijving vd school etc.

Voor wie:
Voor leerkrachten
• die meer rendement uit de lessen willen halen.
• die creativiteit en plezier willen combineren met effectief leren.

Wat bieden wij aan:
Onze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten. Tijdens deze twee bijeenkomsten legt de docent uit wat de theorie is achter mindmappen. Je gaat praktisch aan de slag met verschillende mindmap technieken. Je krijgt tips om mindmappen in je eigen klas te gebruiken. Je krijgt literatuur mee naar huis. 

Wat krijgt u:
Nadat u de mindmaptechniek eigen heeft gemaakt, bent u effectiever door:
• Minder vermoeid zijn door werken = meer gedaan krijgen op een dag.
• Gestructureerde wijze van werken met daardoor beter overzicht van uw taken.
• Beter zaken te kunnen onthouden.
• Universele toepasbaarheid onderwijs, bedrijfsleven en privé.

Verder bent u aan het einde van deze cursus in staat om te mindmappen in uw klas. U weet de theorie van het mindmappen en kan deze uitleggen aan collega’s. U weet hoe u het mindmappen kunt gebruiken en bij welke lessen de mindmap het meest effectief is. U kunt het mindmappen borgen in uw klassenmanagement.

Annelies Brouwer

Annelies Brouwer

Docent: Annelies Brouwer is een ervaren mindmap trainer. Annelies is werkzaam als intern begeleider op een basisschool.

Waar en Wanneer:

Cursus: 
Locatie: Sneek
Donderdag 31 januari 2019 van 19.30 tot 21.30.
Donderdag 14 februari 2019 van 19.30 tot 21.30.

Cursus:
Locatie: Groningen
Donderdag 14 mei 2019 van 19.30 tot 21.30.
Donderdag 28 mei 2019 van 19.30 tot 21.30.

Studie-investering: 11 uren, dit is inclusief contacturen. 
Studieniveau: deze cursus is toegankelijk voor een ieder, er is geen vooropleiding nodig.

Investering
Uw investering in deze training is € 200,-
€ 25,- Materiaalkosten.

Certificering
Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname. Deze cursus is geaccrediteerd door het leraar register. Na het volgen van deze cursus kunt u 11 registeruren bijschrijven.

Mocht u vragen hebben u kunt altijd mailen met Annelies: a.brouwer@semko.nl

Klik op het woord aanmelden om u in te schrijven voor de cursus. U vult het contactformulier in en wij zullen binnen een dag een bevestiging van aanmelding sturen. 

Aanmelden

 

Incompany
Deze cursus kan ook incompany, dus binnen uw eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden worden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan uw situatie. Klik hier om de optie: incompany training te bekijken.

CRKBO_Instelling

 

Share