Invallers en flexpool

Bij alles wat we doen zijn we bezig met communicatie: de woorden die we gebruiken, onze gezichtsuitdrukkingen, de manier waarop we staan, de plek waar we staan, ons stemgebruik, onze ademhaling. Bij alles wat we meemaken is communicatie aanwezig. Niet-communiceren kan niet. Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een communicatiemethodiek, helder en effectief. NLP gaat over gemakkelijker en effectiever communiceren met jezelf en de ander. Over het stellen en realiseren van doelen. Over het denken in mogelijkheden.

NLP is een waardevolle aanvulling op het effectief lesgeven en omgaan met leerlingen. Door bewust gebruik te maken van verbale en non-verbale communicatie en door het inzetten van het juiste taalgebruik kun je jezelf en de leerlingen beter motiveren. Ben je in staat om het beste uit jezelf en je leerlingen te halen.
NLP wordt wel de kunst van succesvol functioneren genoemd. Succes heeft dan betrekking op alles wat voor jou succes inhoudt. Het kan gaan over relaties met anderen, de mogelijkheid om plezier te kunnen maken, het ontdekken wat jou versterkt en wat jou energie geeft.

NLP maakt je bewust van gedragspatronen, van onbewuste overtuigingen die bepalen hoe je doet, wat je doet en hoe je je voelt. Het gaat over het samenspel tussen het bewuste en het onbewuste. Door je daarvan bewust te worden kun je keuzes maken in het gedrag dat je wilt laten zien.

NLP is gebaseerd op vier pijlers: het opbouwen van rapport, waarbij het gaat om het opbouwen van een relatie met anderen en jezelf. De tweede pijler is het zintuiglijk bewustzijn: als je al je zintuigen gebruikt wordt de wereld veel rijker. De derde pijler is het resultaatgericht denken: je leert denken in termen van wat je wilt en dat kan je helpen om de beste keuzes te doen. De vierde pijler gaat over de flexibiliteit van gedrag. Als je huidige aanpak niets oplevert kun je een andere aanpak hanteren, zodat je het resultaat bereikt dat je voor ogen hebt.
Een gevleugelde uitspraak binnen NLP luidt: ‘Als je doet wat je altijd hebt gedaan, zal je krijgen wat je altijd hebt gekregen.’ Anders gezegd: jij hebt een beeld van jouw wereld. Die wereld is wat jij er van denkt. Als je iets anders denkt verandert je wereld. Als je blijft denken zoals je dat altijd deed, blijf je doen wat je altijd hebt gedaan en krijg je ook wat je altijd kreeg. Ben je daar tevreden over? Ga er vooral mee door. Ben je niet tevreden? Doe wat anders: kom naar deze training.

Voor wie:
Voor leerkrachten
• die succesvol willen zijn in hun werk
• die het effect van hun communicatie willen ervaren
• die communicatie willen inzetten als kracht
• die in oplossingen willen denken
• die keuzes willen maken
• die energie over willen houden tijdens het lesgeven

Wat bieden wij aan:
Twee krachtige studiedagen waarin je ontdekt wat NLP is, hoe en wanneer je NLP kunt inzetten. Studiedagen waarop theorie en oefening elkaar afwisselen. Dagen waar plezier voorop staat bij het leren, waar wordt geleerd door te ervaren. Want leren door doen leidt tot inzicht, waarna je meteen met het geleerde aan de slag kunt.

Trainer: Rudy van der Noord
Onderwijzeres, kindercoach, trainer oplossingsgericht werken, NLP-master gecertificeerd.

Waar en Wanneer:
Cursusmoment 
Locatie: In Sneek.
Bijeenkomst 1: zaterdag 6 april 2019 van 09.30 tot 15.30 uur.
Bijeenkomst 2: zaterdag 13 april 2019 van 09.30 tot 15.30 uur.

Investering
Jouw investering in deze training bedraagt
€ 375,-
Dit is inclusief reader.
Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Studieniveau: deze cursus is toegankelijk voor een ieder, er is geen vooropleiding nodig. 

Studie-investering: 21 uren, dit is inclusief contacturen. 

Certificering
Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname. Deze cursus is geaccrediteerd door het leraar register. Na het volgen van deze cursus kunt u 18 registeruren bijschrijven.

Klik op het woord aanmelden om u in te schrijven voor de cursus. U vult het contactformulier in en wij zullen binnen een dag een bevestiging van aanmelding sturen. 

Aanmelden

 

Incompany
Deze cursus kan ook incompany, dus binnen uw eigen school of bestuur en met een eigen samengestelde deelnemersgroep, aangeboden worden. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan uw situatie. Klik hier om de optie: incompany training te bekijken.

 

CRKBO_Instelling

Share