Een kind dat met plezier naar school gaat en zelfvertrouwen heeft, dat is wat ouders en leerkrachten willen. Als het op school niet goed gaat zal het kind signalen afgeven. Het kan te maken hebben met de sfeer in de klas of omdat kinderen een achterstand hebben met leren. Kinderen die merken dat ze een achterstand hebben zijn vaker onzeker. De reactie op de onzekerheid is per kind verschillend. Het zelfvertrouwen kan een knauw krijgen en soms kunnen kinderen er depressief van raken. Ouders proberen vaak te helpen met alle gevolgen van dien. Voor een kind is het vreselijk om dagelijks aan zijn of haar ouders te moeten tonen dat ze niet goed mee kunnen komen. De gevolgen zijn vaak dat er spanningen en ruzie’s ontstaan. Bijles van een gekwalificeerde docent is de oplossing, het zorgt voor ontspanning bij ouders en kind. 

Wat bieden wij aan: 
Door middel van bijles werk je achterstanden weg. Daarnaast kan er aan preteaching gedaan worden, preteaching betekent dat lessen van school vooraf gegeven worden. Wanneer de les op school aan de orde is herkent het kind de stof.  Dit geeft vaak zelfvertrouwen waardoor het kind les beter tot zich kan nemen.

Tijdens de bijles werken we aan studievaardigheden. We leren het kind hoe ze moeten leren zodat ze het meeste rendement uit een les kunnen halen.  

We kijken naar wat het kind nodig heeft, met welk vak gaat het mis. Is dat lezen, rekenen of wat anders. Tijdens een kennismakingsgesprek zal dit helder worden. Op basis daarvan wordt een plan van aanpak opgesteld. In dit plan staat beschreven wat voor begeleiding er wordt aangeboden, wat het startpunt is en wat de vorderingen zijn. Het startpunt wordt soms bepaald met kleine deelonderzoekjes. Het verslag wordt besproken met de ouders en het kind.

In overleg met de ouders zoeken we contact met de leerkracht. Dankzij dit contact weten we van elkaar wat er speelt en waar aan geoefend moet worden. Ook is het mogelijk dat de begeleiding op school wordt aangeboden.

Wij bieden bijles aan voor verschillende vakken. De basisvakken zijn rekenen, begrijpend lezen, technisch lezen en spelling. De bijles zal op een oplossingsgerichte manier ingezet worden. Elke bijlesdocent zorgt ervoor dat de sfeer dusdanig is dat er optimaal geleerd kan worden. 

Klik ook op: een assistent in de klas.

Praktische informatie
De locatie van de bijles bepalen we in overleg. De begeleider kan bij u thuis komen of de leerling komt bij de begeleider. Het is ook mogelijk om op school bijles te geven. Dit kan tijdens schooltijd of na schooltijd. Dit is altijd in overleg met de school. Een bijles duurt driekwartier tot een uur.

Bijles en huiswerkbegeleiding kan vergoed worden wanneer er sprake is van een persoonsgebonden budget (PGB). 

Een kennismakingsgesprek kan gemakkelijk geregeld worden. Dit eerste gesprek is vrijblijvend. Stuur een mail naar info@semko.nl of vul het contactformulier in. 

Bijles: Een les is €39,00 (deze prijs is inclusief BTW)

Het is mogelijk om een klein groepje van maximaal drie kinderen te vormen. Hierdoor kunnen de kosten gedrukt worden.

1 kind €39,00 per les
2 kinderen €49,50 per les
3 kinderen €69,50 per les

Onderwijsbureau Semko biedt bijles aan in Fryslân en de Noordoostpolder. 

Al onze bijlesdocenten hebben de nodige diploma’s en zijn geselecteerd om pedagogisch en didactische goede lessen te verzorgen. Lessen met veel interactie en mogelijkheden tot reflectie. 

In overleg is het mogelijk dat studenten van het voortgezet onderwijs, VMBO, MBO en HBO bijles en huiswerkbegeleiding krijgen. De meeste mensen vragen informatie aan door te mailen naar info@semko.nl


CRKBO_InstellingCRKBO registratie

Onderwijsbureau Semko is opgenomen in het register CRKBO. Deze toekenning is verkregen naar aanleiding van een audit, uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie (CPION).

 

Bijles

 

 

 

Share